وحیدی: اداره وزارتخانه‌محور کشور آنگونه که باید نتوانسته امکان حل مسائل را فراهم کند - کراپ‌شده

وزیر کشور با تاکید بر اینکه ایران به دنبال دور شدن از فضای بین الملل نیست، گفت: شکست های آمریکا، فرصتی برای تقویت سیاست خارجی است.

به گزارش مشرق، احمد وحیدی وزیر کشور صبح امروز (دوشنبه ۴ بهمن ) در افتتاحیه «همایش ملی ایران و همسایگان» که در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه برگزار شد، با بیان اینکه چنین همایش های مقدمه گفتمان‌سازی در سیاست خارجی است، اظهار داشت: باید با برداشت خود و ایده های که در نظام داریم، این مفهوم را بازتعریف و ادبیات خاص آن را مدنظر داشته باشیم.

وی با بیان اینکه سیاست همسایگی یک طرفه‌ نیست و باید در سطح منطقه و همسایگان مورد توافق باشد، گفت:  سیاست همسایگی در منطقه ما دشمنان زیادی دارد. جمهوری اسلامی از بدو تولد دست دوستی را به سوی همسایگان دراز کرد، اما جنگ تحمیلی چاقویی بود که علیه این سیاست پرتاپ شد.

بیشتر بخوانید:

دستور وزیر کشور به استانداران چهار استان سیل‌زده

وزیر کشور با اشاره به اینکه در دوره فروپاشی شوروی هم این سیاست در دستور کار ما بوده، افزود: استقلال کشورها و وجود سیاست های مشترک، فرصت خوبی بود که در بخشی از حوزه های همسایگی می‌توانستیم از آن استفاده کنیم اما برخی مسائل قفقاز شمالی مانع استفاده از این فرصت شد.

وحیدی افزود: بعد از چند حادثه که این ها همه تقریبا در زمان نزدیکی رخ داد، مانند خروج آمریکا از برجام و عدم تعهد اروپایی ها و نشان دادن اینکه نگاه به غرب معیوب است و راه به جایی نمی برد و دشمنی خود را نشان دادند، این فرصت پیش آمد که متوجه شویم نباید دنبال بسیاری از مسائل در غرب باشیم.

وی اضافه کرد: شکست های پی در پی آمریکا، فرصت دیگری است که می تواند در حوزه تقویت سیاست خارجی به ما کمک کند، چرا که برخی همسایگان تصور می‌کردند در پناه آمریکا می توانند پیشرفت کنند.

* تلاش غربی‌ها و رژیم صهیونیستی برای امنیت‌زدایی از منطقه

وزیر کشور ادامه داد: دولت سیزدهم معتقد است که باید با کشورهای همسایه تعامل کنیم که این نگاه ارزشمند است اما در این راه مشکلاتی هم وجود دارد. 

وحیدی بیان داشت: سیاست های تفرقه آمیز غربی ها و تلاش رژیم صهیونیستی را شاهدیم که قصد دارد در سایه عدم یکپارچگی همسایگان، نسبت به امنیت‌زدایی از منطقه اقدام کنند.

وزیر کشور با بیان اینکه ایران دنبال این نیست که از فضای بین الملل دور شود، گفت: جمهوری اسلامی رسالت بین المللی دارد و باید حضور جهانی قوی در این بخش داشته باشد. در چشم‌اندازی که تعریف شده است منطقه غرب آسیا با ۲۵ کشور مورد توجه ماست. 

وحیدی ادامه داد: نگاه به منطقه که همسایگان در آن در اولویت هستند، در نگاه رهبر معظم انقلاب در چشم انداز ۲۰ ساله ایران خود را نشان داده است. 

وی گفت: در سیاست های آمایش هم این موضوع مورد توجه است و بر این اساس آمایش مناطق مرزی با نوع تعامل با کشورهای همسایه تعریف شده است.

وحیدی بیان داشت: علاوه بر این، در سیاست های اقتصاد مقاومتی پیوندهای راهبردی اقتصادی میان ایران و کشورهای منطقه تعریف می‌شود و از این رو در سیاست های کلی نظام توجه به همسایگان موضوع قابل توجهی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
    2 0
    بارها تجربه کرده‌ایم که آمریکا شیطان بزرگ است و وعده‌هایش جز دروغ و فریب‌کاری نیست. اخیراً هم دیدیم که آمریکایی‌های عهد شکن، در برجام بسیار وقیحانه عمل کردند. کشورهای اروپایی همراه با آمریکا هم، از لحاظ عهدشکنی و بداخلاقی کمتر از آمریکا نیستند؛ اما در مقام زبان‌بازی و حرف‌زدن همیشه طلب کارند. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. البته از آنجا که عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد؛ می دانیم که وجود تحریم‌ها گرچه ظاهراً مشکلاتی جزئی را برای ما ایجاد می‌نماید، اما سبب می‌شود که ما به اقتصاد مقاومتی اهمیت بیشتری بدهیم و در نتیجه با قوی شدن در حوزه‌ی اقتصاد بتوانیم تحریم‌ها را خنثی و بی‌اثر سازیم؛ در حالی که اگر تحریم‌ها به فرض محال برداشته هم بشود، باز هم بالاخره باعث رخوت و شرطی شدن اقتصاد نفتی کشور شده و ما را به دشمنان وابسته نگه می‌دارد. لذا اطمینان داریم که سازش و وابستگی هیچگاه مشکلات ما را به‌طور اساسی حل نخواهد کرد؛ و با این وصف هیچ علاقه و عجله‌ای هم برای یک توافق جدید، حتی اگر مثلاً خوب هم باشد، نداریم. اما چنانچه بنا باشد توافقی حاصل شود، باید نه یک توافق خوب، بلکه یک توافق عالی و در حد شأن ملت مقاوم، صبور و سلطه‌ناپذیر ایران باشد. در این توافق باید بر اساس سیاست قطعی، تمام تحریم‌ها لغو شود؛ زیرا معتقدیم تمام تحریم‌ها به هر بهانه و با هر برچسبی که وضع شده است ناعادلانه، ظالمانه، مؤثر و غیرقانونی است. نمی‌توان تحریم‌ها را تقسیم بندی به حوزه‌های مختلفی مثل هسته‌ای و غیر هسته‌ای نمود؛ یا آن‌ها را به تحریم‌های قبل و بعد از خروج آمریکا از برجام تقسیم نمود. سیاست قطعی اعلام شده از طرف رهبر معظم انقلاب در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت‌های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، باید کلمه‌به‌کلمه و موبه‌مو به‌طور شجاعانه اجرا گردد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس